Ciuperci in otet
PrinteazaO reteta delicioasa de ciperci in otet din: ciuperci de padure, saramura cu otet, cimbru, sare, piper boabe si enibahar.
- 3 kg ciuperci de pădure: hribi, oiţe, gălbiori
- 2 litri lichid de saramură cu oţet
- cimbru verde sau uscat
- frunze de ţelină
- sare
- piper boabe
- enibahar
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, spălaţi-le, lăsaţi-le să se scurgă şi apoi puneţi-le în borcane. Deasupra puneţi câte o frunză de ţelină.
Pentru saramură, puneţi la fiert 1,5 l apă cu 2 linguri sare grunjoasă, 1 lingură boabe de piper, câteva boabe de enibahar, 1 legătură de cimbru verde sau uscat.
Oţet se adaugă după gust, cel puţin 4 – 5 linguri.
Fierbeţi saramura şi apoi turnati-o strecurată peste ciupercile din borcane. Puneţi sub borcane un cuţit, ca să nu se crape. Legaţi borcanele imediat şi apoi puneti-le la cuptorul cu foc mic timp de 30 de minute.
Stingeţi focul şi mai lăsaţi borcanele în cuptor până când se răcesc.
Ciuperci in otet
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciuperci in otet la borcan
Au iesit bune ciupercile in otet?