Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino

Printeaza

O reteta de Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino din: malai, sare de mare, ulei de masline, ciuperci de padure, usturoi, unt, oregano, faina si branza pecorino.

Ingrediente:Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino

  • 200 g de malai
  • 1,2 l de apa
  • sare de mare si piper negru
  • 2 linguri de ulei de masline, plus o cantitate suplimentara pentru uns
  • 505 g de amestec de ciuperci de padure, curatate
  • 4 catei de usturoi, curatati si taiati
  • 25 g de unt
  • cateva fire de oregano
  • 2-3 linguri de faina alba pentru pudrat
  • felii de branza pecorino pentru ornat

 

Mod de preparare:

Preparaţi mai întâi mămăliga. Turnaţi apa într-o oală medie, săraţi-o uşor şi aşteptaţi să dea în clocot. Adăugaţi treptat mălaiul într-un fir subţire şi uniform, amestecând continuu timp de 5 minute, până când mămăliga se îngroaşă şi absoarbe toată apa. Când este gata, luaţi-o de pe foc, asezonaţi-o bine cu sare şi piper şi aşezaţi-o într-o tavă unsă cu puţin ulei.

Folosind o paletă, uniformizaţi mămăliga astfel încât să aibă o grosime de 2 cm. Lăsaţi-o 30 de minute să se răcească şi să se aşeze.

Inainte de a servi masa, tăiaţi pe din două toate ciupercile mari. Puneţi la foc iute o tigaie mare. Când aceasta se încinge, puneţi uleiul de măsline şi ciupercile şi căliţi-le rapid, până când încep să se rumenească. Adăugaţi usturoiul şi untul, sarea, piperul şi jumătate din frunzele de oregano.

Continuaţi să căliţi ciupercile la foc iute până când se evaporă tot lichidul scurs din ele. Luaţi tigaia de pe foc, dar menţineţi-o caldă.

Puneţi la foc potrivit o tigaie-grill. Tăiaţi mămăliga în pătrate de 8-10 cm şi presăraţi puţină făină, apoi ungeţi grillul cu ulei de măsline. Frigeţi feliile de mămăligă 2-3 minute pe fiecare parte, până când încep să se rumenească uşor. Dacă le pregătiţi în tranşe, băgaţi-le la cuptor, la foc mic, pentru a se menţine calde.

Aşezaţi feliile de mămăligă la grătar pe platouri calde şi puneţi peste ele ciupercile sotate. Presăraţi deasupra felii subţiri de brânză pecorino şi restul de frunze de oregano şi serviţi pe loc.

Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino

Ciuperci de pădure pe mămăligă la grătar cu brânză pecorino

Pofta buna!

 

2 comentarii

  1. O gramada de ingrediente la reteta asta

  2. Buna si simple, cu branza aia nu prea stiu de unde s-o cumpar

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.