Ciuperci pane cu ficat la gratar

Printeaza

Ciuperci pane cu ficat la gratar din: ciuperci, ficat, ulei, sare, piper, ou, faina, usturoi.

Ingrediente:Ciuperci pane cu ficat la gratar

  • 500 g ciuperci mari
  • 6 felii groase de ficat de porc sau vită
  • 1 ceaşcă plină cu ulei
  • sare
  • piper măcinat
  • 1 ou
  • 5-6 linguri cu făină
  • usturoi pisat

 

Mod de preparare:

Curăţaţi ciupercile, separaţi codiţele, spălaţi-le în 2-3 ape, tăiaţi pe lat felii groase de 3-4 cm. Puneţi să clocotească 2 min în apă cu sare, odată cu codiţele curăţate şi spălate, scoateţi-le şi scurgeţi-le.

Faceţi un aluat din faină, ou, sare, piper măcinat şi 1 ceşcuţă de apă. Treceţi feliile de ciuperci prin faină, apoi prin aluat, prăjiţi în ulei încins.

Scoateţi pe şerveţele de hârtke, treceţi ciupercile pe platou, acoperiţi cu mujdei de usturoi.

Serviţi ca garniitură la ficat fript pe grătar, cu salată de sezon (roşii, ardei, castraveţi, ceapă si mărar) si vin rosse.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.