Ciuperci pane cu ficat la gratar
PrinteazaCiuperci pane cu ficat la gratar din: ciuperci, ficat, ulei, sare, piper, ou, faina, usturoi.
- 500 g ciuperci mari
- 6 felii groase de ficat de porc sau vită
- 1 ceaşcă plină cu ulei
- sare
- piper măcinat
- 1 ou
- 5-6 linguri cu făină
- usturoi pisat
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, separaţi codiţele, spălaţi-le în 2-3 ape, tăiaţi pe lat felii groase de 3-4 cm. Puneţi să clocotească 2 min în apă cu sare, odată cu codiţele curăţate şi spălate, scoateţi-le şi scurgeţi-le.
Faceţi un aluat din faină, ou, sare, piper măcinat şi 1 ceşcuţă de apă. Treceţi feliile de ciuperci prin faină, apoi prin aluat, prăjiţi în ulei încins.
Scoateţi pe şerveţele de hârtke, treceţi ciupercile pe platou, acoperiţi cu mujdei de usturoi.
Serviţi ca garniitură la ficat fript pe grătar, cu salată de sezon (roşii, ardei, castraveţi, ceapă si mărar) si vin rosse.
Pofta buna!