Ciuperci pane

Printeaza

Ciuperci pane din: faina, ciuperci, oua, pesmet, sare, piper, ulei.

Ingrediente:

  • 500 g ciuperci
  • 2-3 linguri făină
  • l ou mai mare sau două ouă mai mici
  • 2-3 linguri de pesmet
  • Sare,piper
  • ulei pentru prăjit

 

Mod de Preparare Ciuperci pane:

Se aleg ciuperci cu pălăria mai mare, care se curăţă, se spală şi se lasă la scurs, cu lamelele în jos, pe un şervet absorbant.

Când sunt bine scurse, se piperează puţin, se trec rapid prin făină şi se scutură de surplusul de făină.

Se trec apoi prin oul bătut cu sare si la sfârşit prin pesmet.

Imediat se pun la prăjit într-o tigaie bine încinsă cu ulei.

Se lasă numai câteva minute pe fiecare parte, până se rumenesc frumos şi se întorc uşor cu ajutorul unei furculiţe, având grijă să nu se rupă.

Se servesc imediat cu roşii proaspete sau sos de roşii cu usturoi.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. O reteta simpla si rapida. Foarte gustoasa. Recomand.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.