Ciuperci pe plita

Printeaza

Ciuperci pe plita din: ciuperci, unt sau slanina, usturoi, piper, sare.

Ingrediente:Ciuperci pe plita

  • 20 ciuperci crude, mai mici (sau medii) cu pălăriile întregi
  • 2-3 linguri unt sau 50 g slănină
  • 8-10 căţei de usturoi tocat foarte mărunt
  • piper măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Ciupercile se spală bine, apoi se rup cu grijă cozile păstrând întregi pălăriile, care se lasă să se scurgă de apă. Cozile se toacă mărunt şi se înăbuşă în puţin unt. Se pun apoi ciupercile pe plită (sau pe o tablă pusă la foc, sau într-o tigaie de teflon fără grăsime), cu cupele în sus.

In cupe se pun cozile tocate şi înăbuşite, puţin unt sau/şi câte o feliută de slănină tăiată fin, usturoi tocat fin, sare şi piper şi se lasă să se prăjească. Sunt gata când intră uşor furculiţa în ciupercă, iar culoarea a devenit bej-maronie.

Ca variantă de pregătire (de dată mai recentă) menţionăm aşezarea ciupercilor (pălăriilor) într-o tavă de sticlă termorezistentă şi punerea acesteia la cuptor.

Când bucătarul este grăbit, se renunţă la pregătirea cozilor şi se folosesc numai pălăriile, ca în reţetă.

Când sunt gata, ciupercile se iau cu grijă de pe tablă (plită sau tigaie), pentru a nu vărsa pe jos untul topit din pălării, şi se servesc calde, eventual cu pâine prăjită (caldă).

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.