Ciuperci Pleurotus
PrinteazaCiuperci Pleurotus
Ciupercile pleurotus au o textură catifelată, un aspect perlat şi o aromă delicată. Spre deosebire de alte ciuperci, ele sunt cele mai bune gătite, nefiind recomandabil să se mănânce crude.
Există mai multe soiuri de pleurotus, a căror culoare variază între maro, gri, roz aprins, galben şi alb. Au un gust puternic de carne, când sunt gătite, fiind astfel un adaos minunat al mâncărurilor vegetariene.
Originare din Asia, ciupercile pleurotus sunt numite în limba chineză pinggu sau „ciupercă plată”. în prezent sunt cultivate peste tot în lume si apar ca ingredient în numeroase bucătării regionale.
Un antipasto italian simplu poate conţine pleurotus, marinate în oţet balsamic, pătrunjel, usturoi şi puţin ulei de măsline. Francezii au un mod de preparare mai simplu: ei le călesc în unt, cu puţină sare şi le servesc garnitură aromată.