Ciuperci prajite cu ceapa si patrunjel
PrinteazaCiuperci prajite cu ceapa si patrunjel din: ciuperci, lamaie, ulei, patrunjel, usturoi, apa, ceapa, sare, piper.
- 1 kg ciuperci albe, proaspete
- 1 pahar suc de lămâie
- 1 pahar ulei de măsline
- 2 legături pătrunjel proaspăt, tocat
- 5 căţei usturoi
- 2 pahare apă
- 2 cepe, tăiate solzişori
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă, se spală în mai multe ape, se stropesc cu puţin suc de lămâie şi se lasă la fiert cam un sfert de eră. Se lasă să se scurgă bine într-o strecurătoare.
La foc potrivit, se pun la fiert, într-un vas, un pahar cu apă, uleiul de măsline, ceapa, piperul şi sarea. Când dau în clocot, se adaugă sucul de lămâie şi se mai lasă pe foc încă zece minute.
Se adaugă ciupercile şi pătrunjelul, lăsându-se până ce sosul capătă consistenţă, aproximativ un sfert de oră.
Pofta buna!