Ciuperci prajite cu ceapa si patrunjel

Printeaza

Ciuperci prajite cu ceapa si patrunjel din: ciuperci, lamaie, ulei, patrunjel, usturoi, apa, ceapa, sare, piper.

Ingrediente:Ciuperci prajite cu ceapa si patrunjel

  • 1 kg ciuperci albe, proaspete
  • 1 pahar suc de lămâie
  • 1 pahar ulei de măsline
  • 2 legături pătrunjel proaspăt, tocat
  • 5 căţei usturoi
  • 2 pahare apă
  • 2 cepe, tăiate solzişori
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Ciupercile se curăţă, se spală în mai multe ape, se stropesc cu puţin suc de lămâie şi se lasă la fiert cam un sfert de eră. Se lasă să se scurgă bine într-o strecurătoare.

La foc potrivit, se pun la fiert, într-un vas, un pahar cu apă, uleiul de măsline, ceapa, piperul şi sarea. Când dau în clocot, se adaugă sucul de lămâie şi se mai lasă pe foc încă zece minute.

Se adaugă ciupercile şi pătrunjelul, lăsându-se până ce sosul capătă consistenţă, aproximativ un sfert de oră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.