Ciuperci prajite
PrinteazaCiuperci prajite
- 1 kg ciuperci mari (24 bucăţi)
- sare
- piper
- 1 legătură de mărar
- 1/2 ulei sau unt
Mod de preparare:
Ciupercile se spală bine, se taie cozile, apoi se pun pe un şervet. Se pune pe plită o tigaie smălţuită (cu unt dacă ciupercile se servesc calde şi cu ulei dacă se servesc reci).
Cînd este încinsă, se pun ciupercile cu partea de sus în tigaie şi se dă sare şi piper. Cînd s-au colorat, se întorc şi se mai lasă 2 minute.
Se pun pe platou pe crutoane. în tava în care au fost fripte, se pune zeama de lămaie şi mărarul tocat şi se dă pe ciuperci.
Ciupercile trebuie ferite de contactul cu fierul, deoarece se înnegresc şi provoacă dureri de stomac.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciuperci prăjite
Eu sunt inebunita dupa ciupercile Pleurotus.