Ciuperci cu praz la cuptor din: broccoli, praz, ciuperci, orez, oua, smantana, ulei, sare, piper si cascaval.
Ciupercile conţin diferite glucide care au demonstrat acţiuni benefice asupra sănătăţii. Ele au în compoziţie fibre alimentare care joacă un rol important în reglarea tranzitului intestinal şi prevenirea constipaţiei.
Un alt compus al ciupercilor este amidonul rezistent, un tip de zahăr care asemenea fibrelor alimentare nu este distrus în cursul digestiei şi ajunge intact în colon. Sub acţiunea florei intestinale (bacterii benefice prezente în intestin), acest amidon ajută la prevenirea tulburărilor digestive.
Tai prazul şi îl căleşti în ulei, adaugi ciupercile tăiate fideluţă, iar când sunt aproape gata, pui caşcavalul ras şi iei vasul de pe foc, apoi condimentezi.
Fierbi cele două căni de orez împreună cu 6 căni de apă.Intr-un vas termorezistent pui ulei, orezul, aşezi bucheţele de broccoli, ouăle fierte şi tăiate, apoi torni ciupercile călite cu prazul.
Din smântână faci o pastă pe care o întinzi deasupra şi dai vasul la cuptor pentru 15-20 de minute.
e Ciulama de Ciuperci cu Pui – Deliciu Tradițional din: ciuperci, piept de pui, ceapa, usturoi, unt, smantana, supa de pui, sare, piper, patrunjel. Ingrediente: 500g ciuperci proaspete, feliate 400g piept de pui, taiat cubulete 2 cepe medii, tocate marunt 3 catei de usturoi, pisati 2 linguri de unt sau ulei de floarea-soarelui 1 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.