Ciuperci preparate taraneste
PrinteazaCiuperci preparate taraneste din: ciuperci, lamaie, unt, patrunjel, sare.
- 10-12 ciuperci mari
- 1/2 lămâie
- 2 linguri cu unt
- pătrunjel tocat
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile de urmele de pământ, scoateţi codiţele şi înlăturaţi partea care a stat în pământ. Ceea ce rămâne spălaţi bine, tocaţi mărunt şi puneţi în cratiţă cu o linguriţă de unt ca să se înmoaie, pe foc mic.
Săraţi uşor şi trageţi cratiţa de pe foc după 15 minute.
Spălaţi pălăriile ciupercilor în 2-3 ape, uscaţi-le într-un prosop şi tăiaţi în sferturi fiecare ciupercă.
Folosiţi o tigaie de teflon sau de tablă specială în care puneţi untul rămas, lăsaţi să se înmoaie doar, puneţi ciupercile şi rumeniţi-le 10 minute pe foc viu. Săraţi şi stingeţi focul.
Serviţi ciupercile fierbinţi după ce le-aţi stropit cu zeamă de lămâie şi aţi turnat deasupra sosul fierbinte. In sosul ciupercilor amestecaţi sosul codiţelor tocate şi pătrunjel tocat.
Alături serviţi felii subţiri de pâine prăjită şi vin alb.
Pofta buna!