Ciuperci provensale

Printeaza

Ciuperci provensale din: ciuperci, praz, unt, usturoi, lamaie, piper, paturnjel, nucsoara, paine integrala, ulei de masline.

Ingrediente :Ciuperci provensale

  • 500 g ciuperci
  • 1 tulpina mijlocie de praz
  • 60 g unt
  • 1 catel de usturoi
  • zeama si coaja rasa de la 1 lamaie
  • piper
  • 1/2 ceasca patrunjel verde tocat
  • nucsoara rasa
  • 1 1/2 ceasca de miez de paine integrala
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • 1 catel de usturoi intreg

 

Mod de preparare:

Se sterg ciupercile cu un servet si se taie felii. Prazul curatat si spalat se taie fasii subtiri. Se incinge cuptorul si se unge o forma de budinca.

Intr-o tigaie de fonta, se topeste untul si se caleste prazul circa 5 minute, la foc slab, amestecand intruna. Se adauga ciupercile si se dunstuiesc si ele, cu capac, aproximativ 10 minute.

Se ia capacul, se introduce usturoiul zdrobit si coaja de lamaie si se lasa sa fiarba, pana ce lichidul se evapora aproape de tot.

Se toarna zeama de lamaie, se da in cateva clocote si se condimenteaza cu piper, nucsoara si patrunjel verde. Se incorporeaza 1/3 din miezul de paine, maruntit, se amesteca bine si se toarna compozitia in forma unsa.

Separat, intr-o tigaie, se prajeste catelul de usturoi, pana ce devine maroniu. Se scoate, se arunca si se introduce miezul de paine ramas, care se prajeste putin, intorcandu-l mereu.

Se scoate din tigaie, se presara peste compozitia din forma, se da la cuptor si se lasa circa 20 de minute, pana ce suprafata se rumeneste si devine crocanta.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.