Ciuperci cu roşii pentru iarnă
PrinteazaO reteta delicioasa de ciuperci cu rosii pentru iarna din: ciuperci, ceapa, ardie gras, rosii, ulei, foaie de dafin, marar, patrunjel, sare si piper.
- 2 kg ciuperci champignon
- 1-2 kg ceapa
- 1 kg ardei gras
- 2 kg rosii
- 1/2 l ulei
- 1 foaie de dafin
- marar
- patrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Alegi ciuperci proaspete, le speli şi le tai felii. Ceapa tocată prin maşină o căleşti în ulei, la foc mic, până scade apa şi devine lucioasă, fără să se îngălbenească.
Adaugi ciupecile şi le fierbi in continuare 20 de minute, apoi pui ardeii taiati in felii subtiri, rosiile taiate, foaie de dafin, marar si patrunjel tocat, piperul, o lingurita de sare si amesteci bine totul.
Acoperi sosul si il fierbi incet 30 de minute, amestecand din cand in cand. Amestecul il pui in borcane mici, le fierbi pe baie de aburi 30 de minute.
Ciupercile le poti folosi ca atare sau le adaugi in mancarurile cu carne inabusita. Se asemenea preparatul se poate pastra pentru iarna in congelator.
Pofta buna!