Ciuperci cu roşii pentru iarnă

Printeaza

O reteta delicioasa de ciuperci cu rosii pentru iarna din: ciuperci, ceapa, ardie gras, rosii, ulei, foaie de dafin, marar, patrunjel, sare si piper.

Ingrediente:Ciuperci cu roşii pentru iarnă

  • 2 kg ciuperci champignon
  • 1-2 kg ceapa
  • 1 kg ardei gras
  • 2 kg rosii
  • 1/2 l ulei
  • 1 foaie de dafin
  • marar
  • patrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Alegi ciuperci proaspete, le speli şi le tai felii. Ceapa tocată prin maşină o căleşti în ulei, la foc mic, până scade apa şi devine lucioa­să, fără să se îngălbenească.

Adaugi ciupecile şi le fierbi in continuare 20 de minute, apoi pui ardeii taiati in felii subtiri, rosiile taiate, foaie de dafin, marar si patrunjel tocat, piperul, o lingurita de sare si amesteci bine totul.

Acoperi sosul si il fierbi incet 30 de minute, amestecand din cand in cand. Amestecul il pui in borcane mici, le fierbi pe baie de aburi 30 de minute.

Ciupercile le poti folosi ca atare sau le adaugi in mancarurile cu carne inabusita. Se asemenea preparatul se poate pastra pentru iarna in congelator.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.