Ciuperci cu rosii si migdale
PrinteazaCiuperci cu rosii si migdale din: ciuperci pleurotus sau ciuperci stifado greceşti, ulei de măsline, ceapa, usturoi, arpagic intreg, pasta de rosii, rosii copate, migdale, scortisoara, otet, sare, piper.
Ingrediente:
- 750 g ciuperci pleurotus sau ciuperci stifado greceşti
- 8 linguri ulei de măsline
- 1 ceapă mare
- 6 căţei de usturoi
- 1 kg arpagic întreg
- 1/2 linguriţă pastă de roşii
- 3 roşii coapte
- 250 g migdale
- 1 praf scorţişoară
- 2 linguri oţet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Speli şi tai ciupercile în felii mai mici, pe lung, după cum sunt nervurile. Le sărezi, piperezi şi le sotezi uşor cu 4 linguri ulei.
Le transferi într-o cratiţă, adaugi ceapa tăiată solzişori, usturoiul tăiat feliuţe, arpagicul întreg şi continui sotarea timp de 15 minute.
Pui pasta de roşii dizolvată în puţînă, apă, roşiile date pe razătoare şi jumătate din migdale feliate sau tăiate in doua.
Prăjeşti restul de migdale şi le adaugi în mâncare, mpreună cu celelalte 4 linguri de ulei şi scorţişoara. Dacă este nevoie, mai adaugi puţină apă caldă, să nu se usuce mâncarea.
Fierbi încă, 40-45 de minute la foc mic, iar la final adaugi oţetul. Amesteci şi serveşti mâncarea fierbinte, dar este bună si rece.
Pofta buna!