Ciuperci salbatice la tigaie
PrinteazaCiuperci salbatice la tigaie din: ciuperci salbatice, unt, usturoi, patrunjel, sare, piper, ulei, ou, paine.
- 1 mana ciuperci salbatice
- putin unt
- 2 catei de usturoi, zdrobiti
- 1 lingura patrunjel
- sare, piper
- ulei
- 1 ou
- 1 felie paine
Mod de preparare:
Spală ciupercile sălbatice, apoi taie-le în jumâtâti sau în bucăţi pe cele mai mari dintre ele. Topeşte puţin unt într-o tigaie mică, pune în ea ciupercile împreună cu 2 căţei de usturoi zdrobiţi si 1 lingură de pătrunjel tocat si câleste-le până când devin aurii.
Asezonează din abundenţă, apoi împinge ciupercile înspre marginile tigaii. Adaugă puţin ulei în partea goală a tigăii si, în timp ce o înclini într-o parte si alta, sparge 1 ou în acel spaţiu.
Prăjeste-l cât de tare vrei, în timp ce prăjeşti si o felie groasă de pâine.
Asază ciupercile pe felia de pâine, pune deasupra oul ochi si asezonează din nou înainte de a servi.
Pofta buna!
Imi palc ciupercile la tigaie