Ciuperci cu salvie si rozmarin

Printeaza

Ciuperci cu salvie si rozmarin din: ciuperci de padure, seminte de mustar, frunze de praz, crengute de rozmarin, piper boabe, frunze de dafin, cimbru, sare grunjoasa, otet.

Ingrediente:Ciuperci_cu_salvie_si_rozmarin

  • 2 kg ciuperci de padure: galbiori, bureti, hribi tineri, ghebe
  • 2 linguri seminte de mustar
  • 1 legatura frunze de praz
  • 1 legatura crengute de rozmarin
  • 1 lingura piper boabe
  • 3 frunze de dafin
  • 4-5 catei de usturoi
  • cateva fire de cimbru
  • sare grunjoasa
  • otet

 

Mod de preparare:

Curăţaţi şi spălaţi bine ciupercile. Pot fi doar de un singur soi sau în amestec de soiuri diferite.

Fierbeţi-le 10 minute în apă sărată şi apoi lăsaţi-le la scurs.

Fierbeţi altă apă cu câte 100 ml otet, piper boabe, seminţe de muştar şi 1 lingură cu vârf de sare la 1 litru.

Puneţi ciupercile în borcane, adăugând printre ele frJnze de praz, dafin, usturoi, rozmarin şi cimbru.

Turnaţi oţetul fierbinte peste ingredientele din borcane.

Scuturaţi puţin borcanele şi apoi legaţi-le sau închideţi-le cu capace.

Sterilizaţi borcanele prin fierbere sau la cuptor.

Ciupercile astfel conservate sunt foarte aromate şi se pot folosi ca garnitură la paste.

Ciuperci cu salvie si rozmarin

Ciuperci_cu_salvie_si_rozmarin

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Ciuperci brune umplute cu salam de pui

Ciuperci brune în oţet balsamic

Ciuperci brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei iute. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 4 catei de usturoi 4 frunze de dafin 4 crengute rozmarin proaspat 1 legatura busuioc 100 ml otet balsamic sare 4 linguri ulei de masline 1 lingura […]

 

Ciuperci la otet

Ciuperci la otet

O reteta de ciuperci la otet din: ciuperci, untdelemn, otet, foi de dafin, boabe de mustar, sare si piper boabe. Ingrediente: un kg de ciuperci albe (de câmp sau de cultură) 100 ml unt­delemn 100 ml oţet două foi de dafin o linguriţă de boabe de muştar sare piper boabe   Mod de preparare: Se […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.