Ciuperci brune în oţet balsamic din: ciuperci, usturoi, frunze de dafin, rozmarin, busuioc, otet balsamic, sare, ulei de masline, capere si ardei iute. Ingrediente: 1 kg ciuperci champignon 4 catei de usturoi 4 frunze de dafin 4 crengute rozmarin proaspat 1 legatura busuioc 100 ml otet balsamic sare 4 linguri ulei de masline 1 lingura […]
Ciuperci cu salvie si rozmarin
PrinteazaCiuperci cu salvie si rozmarin din: ciuperci de padure, seminte de mustar, frunze de praz, crengute de rozmarin, piper boabe, frunze de dafin, cimbru, sare grunjoasa, otet.
- 2 kg ciuperci de padure: galbiori, bureti, hribi tineri, ghebe
- 2 linguri seminte de mustar
- 1 legatura frunze de praz
- 1 legatura crengute de rozmarin
- 1 lingura piper boabe
- 3 frunze de dafin
- 4-5 catei de usturoi
- cateva fire de cimbru
- sare grunjoasa
- otet
Mod de preparare:
Curăţaţi şi spălaţi bine ciupercile. Pot fi doar de un singur soi sau în amestec de soiuri diferite.
Fierbeţi-le 10 minute în apă sărată şi apoi lăsaţi-le la scurs.
Fierbeţi altă apă cu câte 100 ml otet, piper boabe, seminţe de muştar şi 1 lingură cu vârf de sare la 1 litru.
Puneţi ciupercile în borcane, adăugând printre ele frJnze de praz, dafin, usturoi, rozmarin şi cimbru.
Turnaţi oţetul fierbinte peste ingredientele din borcane.
Scuturaţi puţin borcanele şi apoi legaţi-le sau închideţi-le cu capace.
Sterilizaţi borcanele prin fierbere sau la cuptor.
Ciupercile astfel conservate sunt foarte aromate şi se pot folosi ca garnitură la paste.
Ciuperci cu salvie si rozmarin
Pofta buna!
poate iti place si:
Ciuperci brune în oţet balsamic
Ciuperci la otet
O reteta de ciuperci la otet din: ciuperci, untdelemn, otet, foi de dafin, boabe de mustar, sare si piper boabe. Ingrediente: un kg de ciuperci albe (de câmp sau de cultură) 100 ml untdelemn 100 ml oţet două foi de dafin o linguriţă de boabe de muştar sare piper boabe Mod de preparare: Se […]
Pofta buna!