Ciuperci Shiitake

Printeaza

Ciuperci Shiitake

Ciuperci ShiitakeNumele acestei ciuperci aromate vine de la cuvintele japoneze shii – copacul pe care creşte – şi take, însemnând ciupercă. Originară din China, ciuperca shiitake este cultivată de peste 1 000 de ani.

Ciupercile ajunse la maturitate eliberează spori care plutesc prin aer, până se stabilesc, în final, pe creanga unui copac. Acolo rămân în stare latentă, până când creanga se usucă şi cade pe pământ, moment în care sporii „se trezesc”.

Astfel apare o nouă ciupercă, cu o aromă unică.

In Japonia, ciupercile shiitake sunt servite în supa miso sau ca garnitură. în bucătăria vietnameză ele sunt rulate în pacheţele crocante de primăvară, alături de alte legume.

Ciupercile shiitake pot fi uscate, metodă prin care, potrivit specialiştilor, se dezvoltă adevăratul lor umami, un gust descris cel mai bine ca aromat, cu o notă de carne.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.