Ciuperci cu smantană si condimente
PrinteazaCiuperci cu smantană si condimente din: ciuperci, smantana, patrunjel verde, sare, unt, lamaie, condimente.
Ingrediente:
- 1 kg ciuperci
- 200 g smântână
- 1 legătură pătrunjel verde
- sare
- 50 g unt
- 1 lămâie
- condimente pentru ciuperci
Mod de preparare:
Ciuperci cu smantană si condimente: Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi. Acestea se curăţă de pieliţe şi, pe măsură ce sunt curăţate, se pun într-un vas cu apă rece, în care s-a adăugat zeamă de lămâie, ca să nu se înnegrească până se vor prepara.
Inainte de a le folosi, ciupercile se spală în mai multe ape reci, se taie felii cât mai subţiri, se pun într-o cratiţă cu unt topit şi se lasă să se înăbuşe la foc mic, până scade zeama pe care o lasă.
Apoi se adaugă smântână, condimente pentru ciuperci, pătrunjel verde tocat fin şi se mai lasă pe foc 10-15 minute. Se servesc cu mămăliguţă fierbinte.
Poftă bună!