Ciuperci cu smantană si condimente

Printeaza

Ciuperci cu smantană si condimente din: ciuperci, smantana, patrunjel verde, sare, unt, lamaie, condimente.

Ingrediente:

  • 1 kg ciuperci
  • 200 g smântână
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • sare
  • 50 g unt
  • 1 lămâie
  • condimente pentru ciuperci

 

Mod de preparare:

Ciuperci cu smantană si condimente: Se folosesc ciuperci cărnoase şi întregi. Acestea se curăţă de pieliţe şi, pe măsură ce sunt curăţate, se pun într-un vas cu apă rece, în care s-a adăugat zeamă de lămâie, ca să nu se înnegrească până se vor prepara.

Inainte de a le folosi, ciupercile se spală în mai multe ape reci, se taie felii cât mai subţiri, se pun într-o cratiţă cu unt topit şi se lasă să se înăbuşe la foc mic, până scade zeama pe care o lasă.

Apoi se adaugă smântână, condimente pentru ciuperci, pătrunjel verde tocat fin şi se mai lasă pe foc 10-15 minute. Se servesc cu mămăliguţă fierbinte.

 

Poftă bună!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.