Ciuperci cu sos si marar
PrinteazaO reteta de ciuperci cu sos si marar din: ciuperci, marar, unt, piper alb, faina, ceapa verde, lapte, smantana si ulei.
- 800 g ciuperci
- 2 legaturi marar
- 100 g unt
- piper alb macinat
- 2 linguri faina
- o legatura ceapa verde
- 300 ml lapte
- 2-3 linguri smantana
- 2-3 linguri ulei pentru calit
Mod de preparare:
Se curăţă şi se spală ciupercile. Se taie jumătăţi. Se pun să fiarbă 15 minute în apă clocotită cu o linguriţă de sare. Separat, se curăţă ceapa, se taie potrivit şi se căleşte cât să se înmoaie. Se scot între timp ciupercile, se scurg şi se ţin 5-10 minute în ceapă.
Se topeşte untul, se pun făina cernută şi laptele călduţ. Se adaugă sare şi piper, si, la final, smântână şi mărarul tocat. Se scot ciupercile într-un bol şii se amestecă cu sosul alb. Se servesc cu friptură de pui la grătar.
Ciuperci cu sos si marar
Pofta buna!
Incoming search terms:
- sos de ciuperci cu smantana si marar