Ciuperci in sos rosu
PrinteazaCiuperci in sos rosu din: ciuperci, rosii, suc de rosii, patrunjel, ulei, ceapa, lamaie, sare, piper.
- l kg ciuperci
- 6 roşii
- 1 pahar suc de roşii
- pătrunjel
- 1 pahar ulei de măsline
- 1 ceapă mare, tăiată mărunt
- 2 lămâi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile, spălate şi curăţate, se fierb timp de zece minute iîn apă cu puţină sare. Se adaugă sucul de lămâie şi se mai lasă un minut. Se călesc în ulei încins, până ce îşi schimbă culoarea, ceapa şi usturoiul.
Se adaugă sucul de roşii şi roşiile tăiate cubuleţe. Se lasă aproximativ un sfert de oră, amestecându-se din când în când.
Se adaugă ciupercile, aproape de a fi gata, presărându-se cu pătrunjelul tăiat foarte fin.
Se servesc calde, cu garnitură de salată verde.
Pofta buna!