Ciuperci cu sos vinegreta de lamaie
PrinteazaCiuperci cu sos vinegreta de lamaie
Ingrediente:
- 12 ciuperci mari
- 100 ml ulei
- 25 g unt
- 1 leg. busuioc pentru ornat
Pentru vinaigrette: 1/2 lamaie coaja rasa si sucul ,1 lingura otet ,1 lingera capere mici,1 catel usturoi tocat marunt,2 linguri ulei ,1 lingurita mustar ,1 lamaie taiata bucati
Mod de preparare:
Ciuperci cu sos vinegreta de lamaie: Pentru vinegreta se amesteca toate ingredientele, fara bucatile de lamaie.
Apoi se adauga si acestea si se amesteca bine.
Se incalzeste gratarul. Se ung ciupercile pe o parte cu ulei. Se aseaza cu cupele in sus pe tava aragazului si se toarna 1 lingurita de ulei in fiecare.
Se pune cate o bucatica de unt, se asezoneaza.
Se frig 6-8 minute, pana ce devin aurii se ung constant cu uleiul ramas.
Se transfera in farfurii si se toarne deasupra vinegreta.
Se orneaza cu frunze de busuioc.
Pofta buna!