Ciuperci cu sos vinegreta de lamaie

Printeaza

Ciuperci cu sos vinegreta de lamaie

Ingrediente:

  • 12 ciuperci mari
  • 100 ml ulei
  • 25 g unt
  • 1 leg. busuioc pentru ornat

Pentru vinaigrette:  1/2 lamaie coaja rasa si sucul ,1 lingura otet ,1 lingera capere mici,1 catel  usturoi tocat marunt,2 linguri ulei ,1 lingurita mustar ,1 lamaie taiata bucati

 

Mod de preparare:

Ciuperci cu sos vinegreta de lamaie: Pentru vinegreta se amesteca toate ingredientele, fara bucatile de lamaie.

Apoi se adauga si acestea si se amesteca bine.

Se incalzeste gratarul. Se ung ciupercile pe o parte cu ulei. Se aseaza cu cupele in sus pe tava aragazului si se toarna 1 lingurita de ulei in fiecare.

Se pune cate o bucatica de unt, se asezoneaza.

Se frig 6-8 minute, pana ce devin aurii se ung constant cu uleiul ramas.

Se transfera in farfurii si se toarne deasupra vinegreta.

Se orneaza cu frunze de busuioc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.