Spaghete cu rosii si ciuperci din: rosii, ceapa, ciuperci, usturoi, ulei, sare, piper, spaghete. Ingrediente: Pentru sos: 500 g roşii mici o ceapă 100 g ciuperci albe un căţel usturoi 30 ml ulei sare piper Pentru spaghete: 5 l apă o cutie spaghete 30 ml ulei o linguriţă sare 100 g brânză albastră Mod […]
Ciuperci cu spaghete
PrinteazaCiuperci cu spaghete din: ciuperci, spaghete, sare, rosii, frunze de busuioc, unt.
- 350 g ciuperci
- 250 g spaghete
- sare
- 4 rosii sau 1 cana cu suc de rosii
- 6-10 frunze de busuioc
- 2 linguri cu unt
Mod de preparare:
Curatati cu atentie ciupercile, spalati-le sub jet de apa, taiati-le sferturi sau felii mai mari si lasati-le in vas smaltuit in care ati pus untul.
Acoperiti vasul si lasati-l pe flacara mica 20 minute. Puneti la fiert spaghetele in apa clocotinda, fierbeti la foc mic 15 minute, acoperiti vasul si stingeti focul.
Lasati deoparte petru 15 minute, spalati spaghetele, scurgeti-le in strecuratoare, apoi treceti-le in vasul cu ciuperci.
Adaugati rosiile decojite taiate felii subtiri (sau sucul de rosii), sarati usor, lasati sa fiarba 5-6 min impreuna.
Decorati cu frunze de busuioc rupte marunt, serviti calde.
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!