Ciuperci in straturi
PrinteazaCiuperci în straturi: cartofi, ciuperci, ceapa, rosii, sare, piper, busuioc, ulei, unt, cascaval.
- 7 cartofi mari
- 1 borcan (de 800 g) ciuperci întregi (sau proaspete)
- 1 ceapă
- 2 roşii mari
- sare
- piper
- busuioc
- 3 linguri ulei
- 1 cub unt
- 170 g caşcaval
Mod de preparare:
Speli cartofii şi îi pui la fiert în coajă, pentru 20 de minute. Când sunt fierţi, îi scurgi de apă, îi treci pe sub un jet de apă rece, apoi îi laşi să se răcorească, dar să nu fie reci de tot. Cureţi ceapa şi o toci mărunt.
Roşiile le decojeşti şi le tai cubuleţe. Ciupercile le speli şi le tai feliuţe. Pui ulei într-o tigaie, îl laşi să se încingă, apoi adaugi ceapa, roşiile şi le înăbuşi 2-3 minute.
Peste ele adaugi ciupercile şi jumătate de cană cu apă. Laşi sâ scadă bine acest amestec, iar la sfârşit condimentezi cu sare, piper şi puţin busuioc uscat.
Dai tigaia deoparte pentru 5 minute, să se răcorească. Caşcavalul îl dai pe râzătoare şi îl împărţi în 3 părţi egale.
Ungi un vas de ceramică cu unt, iar cartofii decojiţi îi tai rondele. Aşezi în vas un strat de cartofi şi câteva fire de caşcaval ras.
Pe urmă pui jumătate din compoziţia de ciuperci şi caşcaval. Urmează iar un strat de cartofi, compoziţie de ciuperci şi caşcaval.
Ultimul strat este de cartofi şi caşcaval. Dai vasul în cuptorul încins, până ce preparatul prinde o crustă aurie. Apoi laşi să se răcească puţin, după care poţi servi.
Pofta buna!