Ciuperci taranesti cu patrunjel
PrinteazaCiuperci taranesti cu patrunjel din: ciuperci, lamaie, unt, patrunjel, sare.
- 10-12 ciuperci mari
- 1/2 lămâie
- 2 linguri cu unt
- pătrunjel tocat
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile de urmele de pământ, scoateţi-le codiţele şi înlăturaţi partea care a stat în pământ. Ceea ce rămâne spălaţi bine, tocaţi mărunt şi puneţi într-o cratiţă cu o linguriţă de unt ca să se înmoaie pe foc mic.
Săraţi uşor şi trageţi cratiţa de pe foc după 15 minute. Spălaţi pălăriile ciupercilor în 2-3 ape, uscaţi în prosop şi tăiaţi în sferturi fiecare ciupercă.
Folosiţi o tigaie de teflon sau de tablă specială în care puneţi untul rămas, lăsaţi să se înmoaie doar, puneţi ciupercile şi rumeniţi-le 10 minute pe foc tare.
Săraţi şi stingeţi focul.
Serviţi ciupercile fierbinţi după ce le-aţi stropit cu zeamă de lămâie şi aţi turnat deasupra sosul fierbinte.
Pofta buna!