Ciuperci la tava cu usturoi, unt si cimbru
PrinteazaCiuperci la tava cu usturoi, unt si cimbru din: cimbru proaspăt, ardei iute uscat, usturoi, suc de lămâie, ulei de măsline extravirgin, ciuperci de câmp,unt, sare, piper negru.
- 1 mână bună de frunze de cimbru proaspăt
- 1 vârf de cuţit de ardei iute uscat
- 2 căţei de usturoi, decojiţi şi tocaţi mărunt
- sucul de la 1 lămâie
- 6 linguri bune de ulei de măsline extravirgin
- 4-8 ciuperci de câmp, în funcţie de mărime
- 1 bucată de unt
- sare si piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la 220°C/treapta 7 la cel pe gaz. Zdrobiţi într-un pisălog cimbrul, ardeiul iute şi puţin usturoi.
Stoarceţi deasupra sucul de lămâie şi turnaţi uleiul de măşline.
Cu degetele sau cu o pensulă, frecaţi cu acest amestec ciupercile, pe toate părţile. Asiguraţi-vă că aţi folosit tot uleiul aromat.
Puneţi ciupercile laolaltă, cu pălăriile în jos, într-un vas sau într-o tavă pentru copt şi, cu ajutorul unui cuţit, crestaţi fiecare ciupercă, la întâmplare, în 2-3 locuri.
Introduceţi câte o feliuţă din usturoiul rămas în fiecare despicătură.
Puneţi untul, în bucăţi mici, deasupra ciupercilor, condimentaţi-le şi daţi-le la cuptor timp de 15-25 de minute, până când se înmoaie, se rumenesc puţin şi devin extrem de zemoase.
Gustaţi una, pentru a verifica dacă s-au făcut.
Sunt minunate servite cu nişte carne la grătar şi cu cartofi prăjiţi sau rupte bucăţi şi adăugate la o salată caldă ori tocate şi folosite ca umplutură pentru ravioli sau, de asemenea, tăiate felii şi amestecate cu paste făinoase şi puţină smântână.
Ciuperci la tava cu usturoi, unt si cimbru
Pofta buna!