Ciuperci la tigaie cu sos de smantana
PrinteazaO reteta savuroasa de Ciuperci la tigaie cu sos de smantana din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, vin, smantana si patrunjel.
Poate te intereseaza si:
- 1 kg ciuperci proaspete amestecate
- 1 ceapa
- 1 catel de usturoi
- 3 linguri ulei
- sare
- piper
- 50 ml vin alb sec
- 50 g smantana
- 2 linguri patrunjel tocat
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile şi, în funcţie de mărimea lor, se lasă întregi, se taie în jumătate sau chiar mai mărunt. Se curăţă ceapa şi usturoiul.
Se taie ceapa inele, iar usturoiul se toacă mărunt. Se prăjesc ciupercile pe rând în 2 linguri de ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se scot pe o farfurie.
Se călesc ceapa şi usturoiul în uleiul rămas, se stinge totul cu vin, se lasă puţin la fiert, apoi se adaugă smântână şi pătrunjelul tocat.
La final se încorporează ciupercile prăjite, se fierb un pic în sosul rezultat şi se condimentează după gust cu sare şi piper.
Ciuperci la tigaie cu sos de smantana
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciuperci la tigaie
- ciuperci la tigaie cu smantana
- ciuperci prajite cu smantana
- ciuperci trase la tigaie cu smantana
- ciuperci la tigaie cu ceapa
foarte buna reteta, pregatesti rapid masa imi place 🙂
as manca niste ciuperci la tigaie cu mult sos de smantana si cu patrunjel din belsug
Vreau si eu
Simpla si buna reteta asta