Ciuperci la tigaie cu sos de smantana

Printeaza

O reteta savuroasa de Ciuperci la tigaie cu sos de smantana din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, sare, piper, vin, smantana si patrunjel.

Poate te intereseaza si:

Ingrediente:Ciuperci la tigaie cu sos de smantana

  • 1 kg ciuperci proaspete amestecate
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 3 linguri ulei
  • sare
  • piper
  • 50 ml vin alb sec
  • 50 g smantana
  • 2 linguri patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Se curăţă ciupercile şi, în funcţie de mărimea lor, se lasă întregi, se taie în jumătate sau chiar mai mărunt. Se cu­răţă ceapa şi usturoiul.

Se taie ceapa inele, iar usturoiul se toacă mărunt. Se prăjesc ciupercile pe rând în 2 lin­guri de ulei, se condimentează cu sare şi piper şi se scot pe o farfurie.

Se că­lesc ceapa şi usturoiul în uleiul rămas, se stinge totul cu vin, se lasă puţin la fiert, apoi se adaugă smântână şi pă­trunjelul tocat.

La final se încorporează ciupercile prăjite, se fierb un pic în so­sul rezultat şi se condimentează după gust cu sare şi piper.

Ciuperci la tigaie cu sos de smantana

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • ciuperci la tigaie
  • ciuperci la tigaie cu smantana
  • ciuperci prajite cu smantana
  • ciuperci trase la tigaie cu smantana
  • ciuperci la tigaie cu ceapa

4 comentarii

  1. foarte buna reteta, pregatesti rapid masa imi place 🙂

  2. as manca niste ciuperci la tigaie cu mult sos de smantana si cu patrunjel din belsug

  3. Vreau si eu

  4. Simpla si buna reteta asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.