Ciuperci la tigaie cu usturoi

Printeaza

Ciuperci la tigaie cu usturoi din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei de masline extravirgin, rosii in bulion, boia de ardei dulce, boia de ardei iute, oreganosare, piper, patrunjel.

 

Ingrediente:

  • 500g ciuperci proaspete (orice tip preferat)
  • 2 cepe medii, tocate mărunt
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 conservă (400g) de roșii în bulion
  • 1 linguriță boia de ardei dulce
  • 1/2 linguriță boia de ardei iute (opțional, pentru un gust picant)
  • 1 linguriță de oregano uscat
  • Sare și piper proaspăt măcinat, după gust
  • Frunze de pătrunjel proaspăt, pentru decor

 

Mod de preparare:

Spălați ciupercile sub jet de apă rece și tăiați-le în felii sau lăsați-le întregi, în funcție de preferința dumneavoastră.

Într-o tigaie mare, încălziți uleiul de măsline la foc mediu. Adăugați ceapa și usturoiul și căliți-le până devin aurii și aromate.

Adăugați ciupercile tăiate în tigaie și gătiți-le timp de aproximativ 5-7 minute până când ele se înmoaie și încep să-și elibereze apa. Acesta este momentul potrivit să le condimentați cu sare și piper după gust.

Adăugați roșiile în bulion și amestecați bine. Acoperiți tigaia și lăsați să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 10-15 minute, până când sosul se îngroașă.

Adăugați boiaua de ardei dulce și, dacă doriți, boiaua de ardei iute pentru un gust picant.

Presărați oregano uscat peste ciuperci și lăsați-le să fiarbă încă 5 minute pentru a se îmbina aromele.

Gustați și ajustați condimentele, dacă este necesar. Serviți ciupercilecalde, presărate cu frunze proaspete de pătrunjel.

Ciuperci la tigaie cu usturoi

Informații nutriționale (per porție):

  • Calorii: Aproximativ 120 kcal
  • Carbohidrați: Aproximativ 15g
  • Proteine: Aproximativ 6g
  • Grăsimi: Aproximativ 4g

 

Este o sursă bună de proteine și fibre, dar are și un conținut moderat de calorii și grăsimi. Aroma bogată a saramurii și a condimentelor face din acest fel de mâncare o alegere excelentă pentru o masă confortabilă și satisfăcătoare.

Poate fi servită ca aperitiv, garnitură sau chiar ca fel principal, alături de o porție de orez sau pâine proaspătă.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.