Ciuperci in ulei

Printeaza

Ciuperci in ulei din: ciuperci, otet, vin alb, ulei de masline, sare, boabe de piper, foi de dafin, usturoi, ardei iute, ceapa verde.

Ingrediente:

  • 2 kg ciuperci (mai multe soiuri)
  • 500 ml oţet
  • 500 ml vin alb
  • ulei de măsline (sau de porumb)
  • sare
  • boabe de piper
  • foi de dafin
  • 4-5 căţei usturoi
  • 2 ardei iuţi roşii
  • 2 legături ceapă verde

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli în mai multe ape ciupercile, le rupi codiţele şi le mai laşi 30 de minute în apă rece cu puţină sare.

Le scurgi bine şi le feliezi.

Le opăreşti câteva minute într-un amestec de oţet şi vin, sare, piper şi foi de dafin.

Le laşi apoi la scurs într-o sită, după care le scoţi pe şervete de hârtie ca să se usuce bine, peste noapte.

La baza borcanului pui foi de dafin, usturoi şi bucăţi de ardei iute.

Aşezi ciupercile în borcan, fără să le înghesui, adaugi usturoiul rămas, ardeiul iute şi ceapa tăiată rondele, apoi boabele de piper.

Torni ulei cât să le acopere, iar pentru sterilizare, fierbi borcanul în baie de aburi, 20-30 de minute.

 

Ciuperci in ulei

Ciuperci_in_ulei

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.