Ciuperci umplute cu bulgur si quinoa
PrinteazaCiuperci umplute cu bulgur si quinoa din: ciuperci, quinoa, bulgur, ardei gras, ceapa, rodie, tofu, menta, fistic, mustar, otet, ulei, sare, piper.
- 6 ciuperci champignon jumbo
- 300 g quinoa
- 100 g bulgur
- 3 cepe
- 1 ardei gras galben
- 1 rodie
- 150 g tofu
- 1 legătură mentă verde
- 2 linguri fistic
- 1 linguriţă muştar cu boabe
- 1 lingură oţet de vin
- 4 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180°C. Se curăţă ciupercile şi se îndepărtează picioarele. Se aşază pălăriile pe o tavă, cu fundul în sus.
Se stropesc cu puţin ulei de măsline, se sărează, se piperează şi se dau la cuptor 20 minute. Se lasă apoi să se răcească.
Se spală boabele de quinoa în mai multe ape reci. Se pun la fiert, conform indicaţiilor de pe ambalaj.
Se scurg şi se aşază într-un bol. Se lasă să se răcească. Se fierbe bulgurul 5 minute în apă clocotită cu sare.
Se scurge şi se lasă şi el să se răcească.
Se curăţă şi se toacă ceapa. Se curăţă ardeiul gras de cotoare, seminţe şi pieliţele albe, iar pulpa se taie cubuleţe.
Se taie în două rodia şi se scot sâmburii, deasupra strecurătoarei, ca să putem păstra sucul.
Se zdrobeşte tofu cu furculiţa. Se curăţă menta şi se toacă grosier.
Se prepară un dressing: se amestecă muştarul cu oţet şi ulei de măsline; se adaugă suc de rodie, sare şi piper.
Intr-un bol se amestecă boabele de quinoa cu bulgur, ardei gras, ceapă, sâmburi de rodie, mentă şi tofu.
Se toarnă deasupra dressingul şi se amestecă bine.
Se repartizează salata în ciuperci; se adaugă fistic pisat şi se păstrează la frigider până în momentul servirii.
Pofta buna!