Ciuperci umplute cu ceapa si verdeata

Printeaza

Ciuperci umplute cu ceapa si verdeata

Ingrediente:

  • 30 ciuperci mari
  • 1 legătură verdeaţă
  • 1 ceapă
  • sare
  • piper
  • 4ouă
  • 150 g ulei
  • 1/2 lingură făină
  • 2 linguri lapte
  • 2 linguri smîntînă

 

Mod de preparare:

Se scot cozile de la ciuperci, se curăţă şi se spală în citeva ape. Ciuper­cile se pun pe un şervet iar cozile se storc, se toacă mărunt şi se sotează în 40 g ulei cu ceapa tocată.

Se amestecă cu făina şi se fierb 2 minute, cu 2 lin­guri lapte, smîntînă, sare, piper, apoi cu ouăle fierte tari şi tocate cu puţin mărar tocat.

Ciupercile zvîntate se umplu cu tocătura de cozi de ciuperci şi ouă, se aşază într-o tavă smălţuită unsă, se mai ung deasupra cu ulei şi se dau la cuptor circa 25 minute.

Ca să nu prindă coajă, deasupra se pune capac sau pergament uns cu ulei.

Se servesc calde sau reci cu verdeaţă to­cată.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.