Ciuperci umplute cu ceapa si verdeata
PrinteazaCiuperci umplute cu ceapa si verdeata
Ingrediente:
- 30 ciuperci mari
- 1 legătură verdeaţă
- 1 ceapă
- sare
- piper
- 4ouă
- 150 g ulei
- 1/2 lingură făină
- 2 linguri lapte
- 2 linguri smîntînă
Mod de preparare:
Se scot cozile de la ciuperci, se curăţă şi se spală în citeva ape. Ciupercile se pun pe un şervet iar cozile se storc, se toacă mărunt şi se sotează în 40 g ulei cu ceapa tocată.
Se amestecă cu făina şi se fierb 2 minute, cu 2 linguri lapte, smîntînă, sare, piper, apoi cu ouăle fierte tari şi tocate cu puţin mărar tocat.
Ciupercile zvîntate se umplu cu tocătura de cozi de ciuperci şi ouă, se aşază într-o tavă smălţuită unsă, se mai ung deasupra cu ulei şi se dau la cuptor circa 25 minute.
Ca să nu prindă coajă, deasupra se pune capac sau pergament uns cu ulei.
Se servesc calde sau reci cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!