Ciuperci umplute cu arahide
PrinteazaCiuperci umplute cu arahide din: ciuperci, ceapa, arahide, marar, ulei, sare, piper, salata.
- 8-10 ciuperci mari champignon
- 3 fire de ceapă verde
- 150 g arahide
- 1 legătură de mărar verde
- 1 lingură ulei de măsline
- sare
- piper
- salată verde pentru decor
Mod de preparare:
Se curăţă ciupercile, se scot codiţele, având grijă să rămână pălăriile întregi. Se aşază pălăriile într-unvas termorezistent uns cu puţin ulei.
Se toacă mărunt codiţele ciupercilor şi se călesc cu ceapa tocată fin, în uleiul bine încins, până scade bine zeama lăsată de ciuperci, apoi se ia compoziţia de pe foc.
După ce se răceşte, se adaugă arahidele zdrobite mărunt sau măcinate, mărarul tocat fin, se condimentează cu sare şi piper, după gust, se amestecă bine şi se umplu pălăriile ciupercilor cu compoziţia obţinută.
Se pun ciupercile la cuptor pentru circa 25-30 de minute, până se rumenesc deasupra. Se servesc imediat, decorate cu frunze de salată creaţă.
Ciuperci umplute cu arahide
Pofta buna!