Ciuperci umplute cu bacon
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de ciuperci umplute cu bacon din: ciuperci, oua, ulei, marar verde, slanina, sare si piper.
- ciuperci de cultura mari
- 4 oua
- ulei
- 1 legatura marar verde
- 4 felii slaninuta, bacon sau sunca
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile, tăiaţi-le picioruşele şi spălaţi-le. Opăriţi-le apoi timp de 3 minute cu apă sărată clocotită. Scoateţi-le din apă şi lăsaţi- le la scurs sau ştergeţi-le după ce s-au răcit.
Prăjiţi în ulei feliile de şuncă, bacon sau siăninuţă, tăiate în cubuleţe. Scoateţi-le apoi pe şervetele, pentru a elimina grăsimea de prisos.
Puneţi în tigaie ciupercile în care aţi repartizat în mod egal cubuleţe de şuncă, prăjiţi-le timp de 3 minute, apoi spargeţi în fiecare câte un ou.
Săraţi, piperaţi şi acoperiţi tigaia cu capac. Lăsaţi să se prăjească la foc potrivit.
Când ouăle s-au închegat, luaţi vasul de pe foc, puneţi ciupercile umplute în farfurii şi presăraţi deasupra mărar verde tocat mărunt.
Ciuperci umplute cu bacon
Pofta buna!