Ciuperci umplute cu branza de vaci
PrinteazaCiuperci umplute cu branza de vaci
- 15-16 ciuperci mai mari (albe) din soiul Champignon
- 1 ceapă potrivită
- 1-2 morcovi
- 150-200 brânză de vaci
- 1 legătură mărar
- sare
- piper după gust
- ulei pentru călit ceapa
Mod de preparare:
Speli şi cureţi ciupercile, iar codiţele le rupi i le tai mărunt. Opăreşti pălăriile 1-2 minute în apă clocotită, le scoţi şi le laşi la scurs. Tai mărunt ceapa, iar morcovii curăţaţi îi dai pe răzătoarea mare. Căleşti ceapa, adaugi morcovul ras şi după ce s-au înmuiat, pui şi codiţele de ciuperci tăiate mărunt.
Căleşti în continuare până scade bine şi laşi la răcit. Mărunţeşti bine brânza de vaci cu furculiţa, o adaugi peste compoziţia rece, pui mărarul tăiat mărunt şi potriveşti de sare şi piper, după gust.
Cu această compoziţie vei umple pălăriile de ciuperci (pune compoziţia cu vârf, pentru că se mai lasă ia cuptor). Ungi un vas cu foarte puţin ulei, aşezi ciupercile umplute şi le dai la cuptor pentru 30-40 de minute.
Ciuperci umplute
Poftă bună!
As face si eu ciuperci umplute cu branza de vaci; arata bine.