Ciuperci umplute cu branza
PrinteazaCiuperci umplute cu branza din: ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, bacon, branza, cascaval, boia, vin, sare, piper.
- 20 ciuperci mari
- 1 ceapă
- 6-8 căţei de usturoi
- 2 linguri cu ulei de măsline
- 300 g bacon (costiţă, kaizer)
- 100 g brânză de burduf
- 100 g caşcaval ras
- 1 linguriţă cu boia
- 1 ceaşcă cu vin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Spală ciupercile şi scoate-le picioruşele, pe care le toci mărunt.
Toacă ceapa şi usturoiul şi pune-le la călit împreună cu picioruşele mărunţite. Când sunt aproape gata, adaugă baconul tăiat feliuţe.
Mai lasă pe foc până capătă o culoare aurie. Scurge apoi de grăsime, amestecă cu brânza mărunţită, potriveşte de sare, piper şi la final adaugă şi praful de boia.
Cu acest amestec umple pălăriile ciupercilor şi aşază din belşug pe fiecare pălărie caşcavalul ras. Pune toate pălăriuţele într-o tavă cu puţină apă şi vinul alb şi dă la cuptorul încins pentru 15 minute.
Pofta buna!