Ciuperci umplute cu carnati afumati
PrinteazaCiuperci umplute cu carnati afumati din: unt, ulei, ceapa, ciuperci, sunca, cascaval, carnat, sare, piper.
- 100 g unt
- 100 ml ulei
- 2 cepe
- 16 ciuperci potrivit de mari
- 400 g şuncă sau salam de şuncă
- 400 g caşcaval
- 1 cârnat uscat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cureţi ciupercile de pieliţa albă şi de codiţe, le aşezi în tavă, le ungi cu puţin unt în interior, le sărezi şi le dai la copt.
Intre timp, pregăteşti umplutura: Pui uleiul într-o cratiţă pe foc mic, adaugi ceapa tăiată mărunt, codiţele tăiate cubuleţe şi le laşi să se înmoaie puţin. Apoi adaugi şi condimentezi totul cu sare şi piper.
Scoţi tava din cuptor, umpli ciupercile cu această compoziţie, tai cârnatul de circa 3-4 cm lungime şi îl aşezi în tavă printre ciuperci, apoi le dai din nou la cuptor până se auresc puţin.
Pofta buna!