Ciuperci umplute cu carne
PrinteazaCiuperci umplute cu carne din: ciuperci, carne tocata, ceapa, ulei, marar, patrunje, rosii, sare,piper, boia, smantana,
- 1 kg ciuperci cu pălăria mare
- 350 g carne tocată
- 1 ceapă
- 2-3 linguri cu ulei
- mărar şi pătrunjel tocate împreună
- 1 roşie mare sau 1 lingură cu bulion de roşii
- sare
- piper măcinat
- boia de ardei
- 1 cană cu smântână
Mod de preparare:
Curăţaţi ciupercile de frunze şi de nisip, spălaţi-le în multe ape, scoateţi codiţele. Lăsaţi să se scurgă în sită mare, alegeţi doar ciupercile mari.
Pregătiţi umplutura: amestecaţi carnea tocată cu ceapa tăiată mărunt. Săraţi amestecul, frământaţi-1 cu mâna 1-2 min, puneţi-1 să se călească împreună cu 2 linguri cu ulei. Lăsaţi-1 pe foc mic până scade sosul. Condimentaţi carnea cu sare, piper măcinat, boia de ardei şi bulion de roşii, amestecaţi cu tocătura de codiţe şi ciuperci mai mici.
Umpleţi ciupercile mari, aşezaţi-le pe o tavă unsă cu 1 lingură de ulei şi puneţi tava în cuptorul fierbinte pentru 20-25 min. Stingeţi focul, scoateţi tava şi turnaţi smântână peste ciuperci.
Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi vin alb.
Pofta buna!