Ciuperci umplute cu ceapa caramelizata
PrinteazaCiuperci umplute cu ceapa caramelizata din: ciuperci, ulei de masline, sare, piper, unt, ceapa, cimbru, vin rosu, supa de vita, pesmet, branza gruyere, parmezan, patrunjel.
- 24 de ciuperci
- 2 linguri ulei de măsline
- sare și piper, dupa gust
- 3 linguri unt
- 2 cepe, felii subțiri
- 2 lingurite cimbru tocat
- 1/4 ceasca vin roșu
- 1/2 cana de supa de vită
- 1/4-1/2 ceașcă pesmet
- 1 cană branza gruyère
- 2-4 linguri parmezan ras
- patrunjel proaspat tocat
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 200C.
Curatati ciupercile. Scoateti tulpinile. Amestecati ciupercile cu ulei de masline si condimentati cu sare si piper. Aranjați pe o foaie de copt.
Se topește untul într-o tigaie mare la foc mediu. Adăugați ceapa si cimbrul tocat. Se condimentează cu sare și piper și se gateste aproximativ 20 de minute.
Adăugați vinul roșu, gatiti 1 minut. Adăugați supa de vită, se fierbe 3 minute. Se presara pesmet in interiorul ciupercilor, apoi se umplu cu amestecul de ceapa, apoi se presara branza gruyère mărunțită și parmezanul.
Coaceți 15 minute.
Lasati sa se raceasca 5 minute, apoi transferati pe un platou de servire si presarati patrunjel, apoi serviti.
Pofta buna!