Ciuperci umplute cu ceapa (varianta)

Printeaza

Ciuperci umplute cu ceapa

Ingrediente:Ciuperci umplute cu ceapa

  • 800 g ciuperci
  • 200 g ceapă
  • 50 s parmezan sau şvaiţer
  • 150 g ulei
  • 100 g vin
  • 2 g piper
  • 25 g pesmet
  • verdeaţă (mărar şi pătrunjel)
  • sare

 

Mod de preparare:

Se aleg ciuperci mai mari se rup cozile, se curăţă, se spală în mai multe ape, apoi se lasă să se zvate.

Se căleşte în ulei încins ceapa tocată mărunt, se adaugă cozile ciupercilor de asemenea tocate mărunt, piper şi sare după gust. Se prăjesc împreună paă scad suficient. Se adaugă la urmă verdeaţa tocată mărunt şi pesmetul, se amestecă şi după ce s-a lăsat să se răcească, se umplu cu acest amestec ciupercile.

Se aşază pe o tavă unsă ciupercile astfel umplute, se presară cu parmezan şi se dau la cuptor, lăsindu-se pină se rumeneşte parmezanul.

In cazul cînd ciupercile s-au rumenit înainte de a fi gata, se scoate tava din cuptor si se lasă pe maşina de gătit pină scade zeama pe care o lasă ciupercile.

Cînd sînt gata, se scot din tavă şi se aranjează pe un platou, iar sosul rămas în tavă se stinge cu vin sau cu zeamă de ciuperci (în lipsă, cu apă), lăsindu-se să scadă cît este ne­voie. Sosul se păstrează într-un vas separat şi se serveşte la masă odată cu ciupercile. e servesc reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.