Ciuperci umplute cu dovleac
PrinteazaCiuperci umplute cu dovleac din: ciuperci champignon, ceapa rosie, piure de dovleac, usturoi, branza cu mucegai, vin alb, pudra de ghimbir, unt, nucsoara, cuisoare, sare, piper, rozmarin, sos de visine, sos de mere si stafide.
- 500 g ciuperci champignon
- o ceapa rosie
- 300 g piure de dovleac
- usturoi
- 300 g branza cu mucegai
- 100 ml vin alb sec
- 2 g pudra de ghimbir
- 20 g unt
- nucsoara
- cuisoare
- sare
- piper
- rozmarin
- sos de visine
- sos de mere
- stafide
Mod de preparare:
Ceapa şi un căţel de usturoi se curăţă, se toacă mărunt şi se călesc în untul încins cinci minute. Se toarnă vinul, se condimentează şi se lasă să fiarbă până se evaporă lichidul. Se adaugă piureul de dovleac şi pudra de ghimbir, rozmarin tocat, sare şi piper dacă mai este nevoie.
Se adaugă 2 g de nucşoară, 2 g de pudră de cuişoare şi se amestecă până se încorporează ingredientele. Ciupercile se spală, se îndepărtează codiţele şi puţin din pulpa din interior, apoi se umplu cu amestecul din cratiţă.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se pun dea¬supra felii subţiri de brânză cu mucegai şi se introduc în cuptorul încins. Se coc la foc mediu 15-25 de minute, se scot pe un platou şi se servesc imediat sau după ce s-au răcit. Se servesc ca atare, cu sos de visine sau sos de mere cu stafide si rozmarin.
Ciuperci umplute cu dovleac
Pofta buna!
Interesanta umplutura asta 🙂