Ciuperci umplute cu ficatei de pui

Printeaza

Ciuperci umplute cu ficatei de pui din: ciuperci, ceapa, ardei, ficatei de pui, unt, ulei, dafin, piper, sare.

Ingrediente:Ciuperci umplute cu ficatei de pui

  • 1 kg ciuperci champignon mari
  • 1 ceapă medie
  • 2 ardei verzi
  • 1 kg ficăţei de pui
  • 1/2 pachet de unt
  • ulei
  • foi de dafin
  • boabe de piper
  • piper negru măcinat
  • sare

 

Mod de preparare:

Spală ciupercile şi scurge-le. Scoate cu grijă codiţele şi taie-le cubuleţe cu un cuţit foarte ascuţit.

Lasă-le deoparte, într-un castron. Spală ficăţeii în apă rece şi scurge-i bine. Pune-i la fiert în apă cât să-i acopere, în care ai adăugat un vârf de sare, 2-3 foi de dafin şi câteva boabe de piper. Când sunt fierţi, scurge-i de apă, taie-i cubuleţe mici şi pune-i în ciuperci.

Curăţă ceapa şi tai-o mărunt. La fel şi ardeii şi pune-i alături de celelalte tocături. Intr-o tigaie mai mare topeşte untul. Adaugă codiţele de ciuperci, ficăţeii, ceapa şi ardeii şi rumeneşte totul. Când sunt gata, adaugă piper măcinat şi sare după gust.

Separat, într-o tavă unsă cu unt aşază pălăriile de ciuperci cu adâncitura în sus şi umple-le cu compoziţia pregătită anterior.

Coace ciupercile aproximativ 30 de minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.