Ciuperci umplute cu ficatei de pui
PrinteazaCiuperci umplute cu ficatei de pui din: ciuperci, ceapa, ardei, ficatei de pui, unt, ulei, dafin, piper, sare.
- 1 kg ciuperci champignon mari
- 1 ceapă medie
- 2 ardei verzi
- 1 kg ficăţei de pui
- 1/2 pachet de unt
- ulei
- foi de dafin
- boabe de piper
- piper negru măcinat
- sare
Mod de preparare:
Spală ciupercile şi scurge-le. Scoate cu grijă codiţele şi taie-le cubuleţe cu un cuţit foarte ascuţit.
Lasă-le deoparte, într-un castron. Spală ficăţeii în apă rece şi scurge-i bine. Pune-i la fiert în apă cât să-i acopere, în care ai adăugat un vârf de sare, 2-3 foi de dafin şi câteva boabe de piper. Când sunt fierţi, scurge-i de apă, taie-i cubuleţe mici şi pune-i în ciuperci.
Curăţă ceapa şi tai-o mărunt. La fel şi ardeii şi pune-i alături de celelalte tocături. Intr-o tigaie mai mare topeşte untul. Adaugă codiţele de ciuperci, ficăţeii, ceapa şi ardeii şi rumeneşte totul. Când sunt gata, adaugă piper măcinat şi sare după gust.
Separat, într-o tavă unsă cu unt aşază pălăriile de ciuperci cu adâncitura în sus şi umple-le cu compoziţia pregătită anterior.
Coace ciupercile aproximativ 30 de minute.
Pofta buna!