Ciuperci umplute cu legume la cuptor
PrinteazaCiuperci umplute cu legume la cuptor din: ciuperci, dovlecel, ardei, rosie, patrunjel, usturoi, sare, piper.
- 1 kg ciuperci cu pălăria mare
- 1/2 dovlecel mic
- 1/2 ardei gras
- 1 roşie tare
- 3 căţei de usturoi
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ciupercile se curăţă de pieliţă, se taie picioruşele şi se spală bine în rrfai multe ape. Pălăriile ciupercilor se pun la scurs, apoi se aşază într-o tavă unsă cu ulei. Picioruşele ciupercilor se toacă mărunt, la fel şi ardeiul gras.
Dovlecelul se curăţă de coajă şi se toacă mărunt. Se îndepărtează cotorul şi partea zemoasă de la roşie, apoi se toacă mărunt.
Se amestecă picioruşele ciupercilor cu ardeiul gras, dovlecelul, roşia, usturoiul pisat şi jumătate de legătură de pătrunjel tocată mărunt. Restul de pătrunjel se păstrează pentru ornat.
Se condimentează compoziţia cu sare şi piper şi se umplu ciupercuţele. Se dau la cuptor pentru 20-25 de minute.
Pofta buna!
Bune ciupercile!