Ciuperci umplute cu nuca
PrinteazaCiuperci umplute cu nuca din: ciuperci, ceapa, usturoi, unt, pesmet, nuca, parmezan.
- 12 ciuperci mari
- 2 legături de ceapă verde
- 2-3 căţei de usturoi
- 50 g unt
- 3 linguri pesmet
- 2 linguri nucă măcinată
- 2 linguri parmezan ras
- sare
- piper negru măcinat
- boia dulce
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Scoate codiţele ciupercilor şi toacă-le mărunt. Curăţă şi toacă mărunt ceapa. Pune-le împreună la călit în unt cu un praf de sare. Când ceapa s-a înmuiat şi a scăzut apa lăsată de ciuperci, pune usturoiul zdrobit.
Adaugă nuca şi amestecă. Mai lasă un pic pe foc, apoi dă deoparte. Pune pesmetul, boia şi piper măcinat după gust, parmezanul. Amestecă din nou, potriveşte de sare, apoi umple ciupercile cu această compoziţie.
Aşază ciupercile în tava tapetată cu hârtie de copt şi dă-le la cuptorul încins pentru aproximativ 25 de minute. Serveşte cu pătrunjel tocat.
Pofta buna!