Ciuperci umplute cu parmezan
PrinteazaCiuperci umplute cu parmezan din: ciuperci, unt, cascaval sau parmezan, oua, sare, piper, lamaie.
- 6-10 ciuperci mari
- 1 lingură cu unt
- 150 g caşcaval ras sau parmezan
- 2 ouă
- sare
- piper măcinat
- 1/2 lămâie, pătrunjel
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi ciupercile, separaţi codiţele, spălaţi-le sub jet de apă şi puneţi- le la scurs cu pălăria albă în sus. Fierbeţi ouăle, lăsaţi-le în apă rece.
Ungeţi o tavă cu unt, puneţi ciupercile, presăraţi sare şi piper, stoarceţi deasupra zeama de la 1 lămâie şi presăraţi caşcavalul ras. Puneţi tava în cuptorul cald 20 min. Puneţi codiţele între pălăriile ciupercilor.
Când ciupercile sunt făcute, aşezaţi totul pe un platou, alternând cu felii de ou şi pătrunjel tocat.
Serviţi cu pâine de casă.
Pofta buna!