Ciuperci umplute cu roşii
PrinteazaCiuperci umplute cu roşii
- ciuperci
- roşii
- sare
- ulei
- piper
- vin
- pătrunjel verde
Mod de preparare:
Se aleg roşii mari, coapte şi cărnoase, se opăresc, se curăţă de pieliţe şi de seminţe, se lasă să se scurgă. Se prăjesc apoi timp de 5—10 min în ulei încins, adăugind sare şi piper.
Se umplu ciupercile cu roşiile astfel preparate, se pun într-o tavă unsă cu ulei şi se dau la cuptor.
Dacă roşiile s-au rumenit înainte de a fi ciupercile gata, se scoate tava din cuptor şi se lasă pe maşina de gătit pînă cînd ciupercile sînt gata şi sosul a scăzut suficient.
Aceste ciuperci se servesc fie ca garnitură, fie ca aperitiv, în acest din urniă caz se adaugă un sos care se prepară din zeama rămasă în tavă unde s-au copt ciupercile, stinsă cu vin şi zeamă de ciuperci (în lipsă, cu apă).
Pofta buna!