Ciuperci umplute cu salată
PrinteazaCiuperci umplute cu salată din: seminte de floarea soarelui, usturoi, ceapa, pasta miso, smantana, varza rosie, sare, otet de mere, zahar brun, ulei de masline extravirgin, suc de lamaie, ceapa, morcov, ciuperci.
- 1 ceasca seminte de floarea soarelui decojite
- 1 catel de usturoi
- 1 ceapa
- 1 lingura pasta miso
- 3-4 linguri smantana
salata:
- 400 g varza rosie
- 1 lingurita sare
- 2 linguri otet de mere
- 1 praf de zahar brun
- 3 linguri ulei de masline extravirgin
- suc din 1/2 lamaie
- 3 linguri ceapa taiata felii
- 1 morcov
in plus:
- 8 ciuperci champignon
- 2 linguri ceapa verde tocata
Mod de preparare:
Se înmoaie seminţele de floarea-soarelui într-o cantitate mare de apă rece, timp de cca 2-3 ore. Apoi se scurg. Se toacă usturoiul şi ceapa şi se adaugă la seminţe, împreună cu pasta miso şi smântână. Se pasează la blender şi se dă pasta la frigider.
Se toacă varza roşie şi se aşază într-un castron; se sărează şi după 15 min. se stoarce. Se amestecă oţetul cu puţină sare şi zahăr şi se toarnă peste varza roşie. Se amestecă, apoi se adaugă ulei, suc de lămâie, ceapă şi morcovul tăiat fâşii. Se lasă să se pătrundă 30 min.
Se scot picioarele ciupercilor, iar pălăriile se şterg cu un prosop umed. Se aşază pe grătarul cuptorului, se montează o tavă dedesubt şi se coc cca 10 min. în cuptorul încins la 170 °C, ca să iasă toată zeama. Se scot din cuptor şi se tamponează cu prosoape de hârtie; se lasă să se răcească.
Apoi se umplu cu salată şi se ung cu pastă de seminţe; se presară ceapă verde.
Ciuperci umplute cu salată
Pofta buna!