Ciuperci umplute cu sunca

Printeaza

Ciuperci umplute cu sunca 

Ingrediente:Ciuperci umplute cu sunca

  • 12 ciuperci de Paris mari
  • 2 cepe tocate mărunt
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 2 căţei de usturoi curăţaţi
  • 50 g de şuncă din piept de pasăre, crudă, tocată mărunt
  • 100 g de piept de pui, tocat mărunt
  • 5 cl de supă degresată de pasăre
  • 2 linguri de parmezan ras
  • 2 linguri de pătrunjel tocat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Tăiaţi picioruşele ciupercilor. înlăturaţi cu gijă pieliţa pălărioarelor, pornind dinspre margine. Tocaţi picioru­şele după ce aţi îndepărtat capătul cu pănânt.

Intr-o oală, căliţi ceapa în ulei de măsline până când se înmoaie bine. Adăugaţi picioruşele de ciuperci şi usturoiul. Amestecaţi câteva minute. Incorporaţi jambonul, puiul şi destulă supă pentru a cuprinde totul. Adăugaţi sare şi piper.

Incălziţi cuptorul la 190°C (treapta 6/7). Umpleţi ciu­percile şi puneţi-le într-un vas termorezistent. Turnaţi destul ulei de măsline pe fiecare ciupercă. Presăraţi cu parmezan. Lăsaţi la cuptor timp de 20-30 de minute.

Serviţi preparatul fierbinte, pe pat de salată, după ce aţi presărat pătrunjel.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.