Ciuperci umplute cu sunca
PrinteazaCiuperci umplute cu sunca
- 12 ciuperci de Paris mari
- 2 cepe tocate mărunt
- 2 linguri de ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi curăţaţi
- 50 g de şuncă din piept de pasăre, crudă, tocată mărunt
- 100 g de piept de pui, tocat mărunt
- 5 cl de supă degresată de pasăre
- 2 linguri de parmezan ras
- 2 linguri de pătrunjel tocat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Tăiaţi picioruşele ciupercilor. înlăturaţi cu gijă pieliţa pălărioarelor, pornind dinspre margine. Tocaţi picioruşele după ce aţi îndepărtat capătul cu pănânt.
Intr-o oală, căliţi ceapa în ulei de măsline până când se înmoaie bine. Adăugaţi picioruşele de ciuperci şi usturoiul. Amestecaţi câteva minute. Incorporaţi jambonul, puiul şi destulă supă pentru a cuprinde totul. Adăugaţi sare şi piper.
Incălziţi cuptorul la 190°C (treapta 6/7). Umpleţi ciupercile şi puneţi-le într-un vas termorezistent. Turnaţi destul ulei de măsline pe fiecare ciupercă. Presăraţi cu parmezan. Lăsaţi la cuptor timp de 20-30 de minute.
Serviţi preparatul fierbinte, pe pat de salată, după ce aţi presărat pătrunjel.
Poftă bună!