Ciuperci umplute cu tofu si orez
PrinteazaCiuperci umplute cu tofu si orez din: ciuperci, orez, ceapa, rosii, tofu, busuioc, sare, piper, ulei.
- 10 ciuperci cu pălărie mare
- 6 linguri orez
- o ceapă
- 2-3 roşii mari
- 100 g brânză tofu
- busuioc
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
Mod de preparare:
Ciupercilor li se scot picioruşele care se toacă mărunt. Intr-o cratiţă cu ulei se pun la călit ceapa şi picioruşele tocate.
Se presară sare, se adaugă orezul care se căleşte 5 minute şi apoi se toarnă apă, puţin câte puţin. Se lasă de fiecare dată să scadă apa şi apoi se adaugă. In total trebuie să fie 200 ml apă.
Se adaugă peste orezul înflorit busuioc, pulpa de roşii tăiată cubuleţe, se potriveşte de sare şi piper şi se umplu pălăriile ciupercilor.
Se presară cu tofu sfărâmat şi se lasă la cuptor 10 minute.
Pofta buna!