Ciuperci umplute cu verdeturi si coniac
PrinteazaCiuperci umplute cu verdeturi si coniac din: ciuperci, zeama de lapte, usturoi, unt, coniac, pesmet, patrunjel, sare, piper.
- 12 ciuperci champignon
- zeamă de lămâie
- 4 căţei de usturoi
- 40 g unt
- 1 lingură de coniac
- 4 linguri de pesmet
- 4 linguri de pătrunjel tocat mărunt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cuptorul se preîncălzeşte la 200°C. Ciupercile se curăţă, se freacă cu peria, apoi li se îndepărtează picioruşele, care se toacă mărunt. Peste ciuperci se picură zeamă de lămâie, pentru a nu se închide la culoare.
Usturoiul se cojeşte şi se toacă mărunt, apoi se căleşte într-o tigaie în 30 g de untîncins. Se adaugă picioruşele ciupercilor şi se prăjesc toate împreună timp de 5 minute, amestecând continuu.
După ce tigaia se ia de pe foc, se toarnă pe deasupra coniacul, pesmetul şi pătrunjelul mărunţit. Se asezonează puternic cu sare şi cu piper.
Pălăriile ciupercilor se aşează într-un vas termo-rezistent, se umplu cu amestecul de ingrediente din tigaie şi se presară pe deasupra unt ras.
Ciupercile se coc circa 12 minute în cuptorul preîncălzit la 200 °C, până devin aurii.
Ciuperci umplute cu verdeturi si coniac
Pofta buna!