Ciuperci umplute la cuptor
PrinteazaCiuperci umplute la cuptor din: ciuperci, branza topita, cimbru, masline negre, ciabata, ulei de masline, patrunjel si pesmet.
- 8 ciuperci cu palarii mari
- 150 g branza topita, rupta bucati
- 3 fire cimbru, maruntit
- 100 g masline negre, tocate
- 4 felii de ciabata
- 4 linguri ulei de masline
- 2 catei de usturoi – unul zdrobit si unul intreg
- patrunjel proaspat, tocat
- 75 g pesmet
- 3 linguri ulei de masline in plus
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 6/200 C. Rupe codiţele ciupercilor şi lasă deoparte, apoi unge pălăriile cu 2 linguri ulei şi presară sare şi piper negru.Toacă mărunt codiţele de ciuperci şi combină-le cu brânza, cimbrul, măslinele, usturoiul zdrobit, pătrunjelul şi jumătate din pesmet
Umple fiecare pălărie de ciupercă, presară pesmetul rămas şi stropeşte cu uleiul rămas, aşază-le pe tava de copt şi dă la cuptor 15-20 min.Rumeneşte feliile de ciabatta şi apoi freacâ-le cu usturoiul întreg. Stropeşte cu ulei de mâs ine şi aşază deasupra câte 2 pălării de ciuperci umplute.
Ciuperci umplute la cuptor
Pofta buna!