Ciuperci umplute cu orez si marar

Printeaza

Ciuperci umplute cu orez si marar din: ciuperci, orez, oua, ceapa, unt, marar, sare, piper.

Ingrediente:

  • 8 – 10 ciuperci cu pălărie mare
  • 150 g orez
  • 3 ouă
  • 1 ceapă
  • 100 g unt sau margarină
  • mărar
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Speli bine ciupercile şi desparţi pălăriile de codiţe. Intr-un vas, pui puţin unt, căleşti ceapa tăiată mărunt, adaugi codiţele tăiate cubuleţe mici şi, la urmă, orezul spălat şi uscat cu un şervet (pui şervetul pe el şi tamponezi, să iei din apă).

Căleşti împreună 2-3 mi-
nute, adaugi apoi apă, atât cât să acopere orezul şi fierbi acoperit la foc mic. Când a scăzut apa iar orezul s-a fiert, fără a se sfărâma însă, adaugi sare şi piper şi dai deoparte.

Din 2 ouă faci o omletă şi apoi o sfărâmiţezi în bucăţi mai mici

. Când totul s-a răcit, amesteci omleta cu pilaful, adaugi mărarul spălat şi tocat mărunt şi, la urmă, oul crud după ce a fost bătut bine.

Cu această compoziţie, umpli ciupercile şi le pui într-o formă unsă cu unt.

Dai ciupercile la cuptor pentru 15 – 20 de minute, la foc mediu.

Serveşti ciupercile calde cu salată de roşii şi de castraveţi sau cu salată de varză albă.

 

Ciuperci umplute cu orez si marar

Ciuperci_umplute_cu_orez_si_marar

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.