Ciuperci umplute cu orez si parmezan
PrinteazaCiuperci umplute cu orez si parmezan din: ciuperci, morcovi, orez, ceapa, parmezan, patrunjel, unt, sare, piper.
- 10 ciuperci mari
- 2 morcovi
- 4 linguri orez
- o ceapa
- 100 g parmezan
- 1/2 legatura patrunjel
- 100 g unt
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă morcovii si se trec prin răzătoarea cu ochiuri mici. Ciupercilor li se rup picioruşele, iar pălăria se curăţă.
Intr-o tigaie se topeşte untul şi se pun la călit ceapa tăiată mărunt, morcovii şi picioruşele ciupercilor.
După ce s-a evaporat apa pe care o lasă ciupercile, se adaugă orezul şi se lasă două minute pe foc.
Apoi, se adaugă 150 ml apă şi se lasă la fiert până ce scade. 4. Se amestecă umplutura cu pătrunjel, se potriveşte gustul de sare şi piper şi se umplu pălăriile ciupercilor.
Se aşază într-o tavă unsă, se presară parmezan şi se dau la cuptor pentru 30 de minute maximum.
Ciuperci umplute cu orez si parmezan
Pofta buna!